top of page
Search

Zo kom jij van de spreekwoordelijke reservebank af

Updated: Feb 3, 2022

Potentiële winnaar, waarom sta jij nog in de startblokken van de wedstrijd van je leven? Het startsignaal is al lang afgegaan en je concurrenten hebben een voorsprong. Jij wacht nog op het perfecte moment.....


En wanneer is dat moment daar?

X hoeveel podcasts ga jij nog luisteren?

X hoeveel boeken ga jij nog lezen?

X hoeveel kilo wil jij nog afvallen? (kijk daarbij ook kritisch naar wat je zegt, want om welke reden wil jij jezelf af-vallen?)

… voordat je in ACTIE komt?


Want heel eerlijk: van uitstel komt afstel.


Er is een reden dat topsporters zo succesvol zijn. Er is een reden dat zij naast sport, ook domineren op andere vlakken zoals sociaal vlak of werkvlak. Veel mensen vinden het fascinerend om te zien hoe topsporters vol voor hun passie gaan. Geen (bullsh*t) excuusjes, geen uitstel, maar doen wat je hoort te doen.


En nu vraag jij je waarschijnlijk af wat die reden is dat topsporters uitzonderlijke resultaten behalen. Zodat je vervolgens die reden kunt gaan gebruiken èn ook deze resultaten hoopt te bereiken.


Wanneer we dieper ingaan op die reden, zal dit jou niet gaan helpen. Een valkuil van persoonlijke ontwikkeling is dat je teveel gaat consumeren en daardoor weinig in de praktijk gaat brengen. Wat die informatie met ons doet, is dat het je motiveert en je inspireert. Dit voelt fantastisch, maar het hoeft je niet per se verder te brengen.


Wat ik mijn klanten aanraad is om te kijken naar de regels (aka commitments) die je jezelf gaat stellen. Ik geloof in jouw kracht, dus deel ik dit vandaag ook met jou.


Als we kijken naar hoe we optimaal leren, dan is 10% informatie, 20% is interactie met anderen en 70% is zelf doen. Oei, dat had je vast niet aan zien komen hè. Uiteindelijk is de keuze aan jou, maar ik wil je bewust maken van wat het kost wanneer je te veel in de consumeer modus zit.


Want wat je uiteindelijk wèl gaat helpen, is om in actie te komen.


✔️ Om te doen wat je met jezelf afspreekt. Dus wanneer je zegt dat je 4x wil trainen, je dit ook gaat doen.

✔️ Om je te houden aan je commitments. Ook heb je ‘geen zin’ of ‘geen motivatie’.

✔️ Om vandaag een eerste kleine stap te zetten, zodat je helderheid krijgt.


Want actie = helderheid = resultaat


Hoe denk je dat Ronaldo aan zijn voetbal skills komt? Vast niet door de hele dag op de bank te zitten. Net zoals turnster Sanne Wever. Ik durf te wedden dat zij dag in dag uit keihard moet trainen om haar balk skills te onderhouden. En dat begint met een kleine stap. Op komen dagen op het speelveld, in de turnzaal of - voor jou - in het leven.


Dus. Actie, actie, actie. Net zo lang totdat je hebt bereikt wat je wil bereiken. Wat is er voor jou voor nodig om op te komen dagen als topsporter? Ga terug naar de schrijftafel en neem een brainstorm sessie met jezelf. Kom uiteindelijk terug met een trainingsschema die jij kunt volgen. Zodat je stappen gaat zetten en gaat presteren op de toppen van je kunnen.


Korte mindset meting doen?

Doe de gratis test om binnen twee minuten precies te weten hoe je mindset ervoor staat.

38 views0 comments

コメント


bottom of page