top of page
Search

Trainen voor de wedstrijd van het leven

Klaar voor de start...?

Ben je klaar voor de wedstrijd van het leven? Een heleboel mensen niet. Die staan nog in de startblokken en wachten op een signaal. Of het signaal is afgegaan maar ze durven niet in beweging te komen. Dat is niet erg. Je kan daarom ook trainen voor de wedstrijd van het leven.


Als het gaat om het bereiken van droomdoelen, willen we grootste dingen bereiken op een zeer korte termijn. We behandelen het leven als een sprintwedstrijd in plaats van een marathon. We zijn bereid hier te grote offers voor te brengen.


- We offeren al onze waardevolle tijd op om zakelijk te groeien. En gaan daardoor privé failliet.


- We offeren onze gezondheid op om op korte termijn slank te worden of te blijven. En voelen ons daardoor futloos.


- We offeren ons geld op voor een zorgeloos leven op de korte termijn maar vergeten vermogen op te bouwen. En hebben hierdoor op latere leeftijd veel stress.


De downside

Het zien van de wedstrijd van het leven als een marathon heeft twee grote nadelen:

  1. Het gaat keihard.

Je bent altijd gehaast. Druk, druk, druk. Het gaat mega snel en het is zo voorbij. Daarom kun je moeilijk genieten van de wedstrijd. Voor je het weet is het al voorbij.


2. Er is geen tijd te verliezen


Bij bijna elke sportwedstrijd is er wel een moment van rust. Bij een sprint niet. Je bent daarom altijd onderweg naar het eindpunt en bent er daarom per definitie nooit. Het is dus nooit goed genoeg.


Offers

Vergeet niet dat je voor het bereiken van je doelen niet even - maar de rest van je leven de tijd hebt. Hoe sneller je dingen wil bereiken, hoe groter de offers die je moet brengen. En dan wil jij jezelf afvragen: Was het de moeite waard? Heb ik mijn doel niet gemist omdat ik zo blind staarde op het middel?


Je wilde zo graag meer geld verdienen voor vrijheid maar hebt die vrijheid nooit ervaren door het harde werk. Je wilde zo graag een slank lijf om gezond te zijn maar hebt die gezondheid nooit gevoeld. Je wilde een rijk leven leiden maar vulde dit alleen maar op met spullen in plaats van met ervaringen.


Trainen voor de wedstrijd van het leven

Train daarom niet voor even maar voor langere tijd. Train voor de wedstrijd van het leven. Dat betekent dat je naar het grotere plaatje moet kijken.


Niet alleen focussen op de winst in je bedrijf nu maar ook op een langetermijncashflow.


Niet alleen focussen op veel interactie met andere mensen maar ook op duurzame relaties met de mensen om je heen.


Niet alleen focussen op afleiding van de stemmen in je hoofd maar ze trainen voor rust voor altijd.


Niet alleen focussen op de spierballen van nu maar ook oefeningen doen die zorgen dat jij op je 80e nog je veters kan strikken.


Stel jezelf dagelijks de vraag:

De actie die ik vandaag doe, gaat de versie van mezelf van over 40 jaar hier dankbaar voor zijn?

Is het antwoord nee? Dan is het waarschijnlijk geen goed idee. Betekent het dat je het niet moet doen? Nee. Maar wees er bewust van. Dat je niet over 40 jaar tegen jezelf zegt: had ik maar....?Wil je meer leren over het trainen voor de wedstrijd van het leven?


Bestel dan mijn boek Stoppen met Uitstellen. Ik leer je hoe je met een topsportmentaliteit in actie komt.

Klik hier om het boek te bestellen.


24 views0 comments

Comments


bottom of page