top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van Tommy Kruizinga

Op zijn 21e stond Tommy Kruizinga al voor de klas op een school les te geven aan leerlingen die slechts een paar jaar jonger waren. Daarnaast had hij de droom om een eigen business te starten en dit heeft hij dan ook gedaan. Sinds 2014 is hij als businesscoach betrokken bij Straight-Line Leadership en helpen ze ondernemers bij het realiseren van krachtige resultaten in business.


Doelgroep

Er zijn twee takken op dit moment waar het bedrijf Straight-Line Leadership mee samenwerkt. Dat betekent natuurlijk niet dat jij niet van ze kan leren. Ze zijn oorspronkelijk voor een exclusieve groep ondernemers en waar we werken met mensen vanaf tien medewerkers en boven 2 miljoen omzet per jaar. Maar er is sinds kort ook een andere groep bijgekomen. Zeventien maart toen de lock-down bekend werd gemaakt zijn ze met een nieuw project gestart. Dat is er gekomen om ondernemers in turbulente tijden waarvan we er nog steeds in zitten vooral te kunnen helpen om vooruit te blijven bewegen en door te kunnen gaan. Dat deden zij middels een serie aan uitzendingen van drie avonden in de week onder leiding van een straight line coach. Toen kwam er gigantisch veel vraag van een specifieke groep mensen en dat waren trainers uit de hel branche namelijk personal trainers, consultants, business coaches en life coaches die zagen wat voor effect dit zou kunnen hebben op hun onderneming. We hebben dit lang afgehouden want het was niet de ideale doelgroep maar we zagen heel duidelijk dat die groep mensen gewoon hulp nodig heeft om te kijken hoe je ondanks de omstandigheden toch kan groeien. Nu hebben we ook voor die groep een apart programma.


Massagetherapeut vs Hersenchirurg

Je kan je cliënteel en je omgeving zover brengen als waar jijzelf staat. Dus als je het mij vraagt, wil je zelf altijd blijven ontwikkelen en blijven groeien om nog competenter te worden in de dingen die je deelt. Waarin verschilt de training van Straight Line Leadership van die van anderen? Tommy vergelijkt het vaak met het verschil tussen de hersenchirurg en de massagetherapeut. De massagetherapeut die masseert en maakt een paar dingen los in je lijf maar blijft aan de oppervlakte. Na de behandeling voel je je beter maar al snel komt de pijn weer terug omdat er in de kern niks is verandert. Als je kijkt waar wij ons op focussen is dat op de kern. Wij zijn specialisten net zoals een hersenchirurg en die gaat de diepte, maakt diagnose en een behandelplan. Het kost iets meer tijd maar het zorgt voor blijvende verandering.


Innerlijke houding: waar kom je vandaan?

De meeste de bedrijven, organisaties of individuen zijn vooral gefocust zijn op wat iemand moet doen. We zijn bezig met doelen stellen en er zijn veel opleidingen of organisaties hierop gefocust. Ze focussen op de dingen die je moet doen en die dingen die je niet meer moet doen. Begrijp me niet verkeerd; die werken absoluut. Alleen is het vaak niet het probleem dat de acties niet werken. Het probleem is dat de persoon, de ondernemer, die de acties moet uitvoeren niet werkt. En die persoon bepaalt het eindelijk wat je echt doet en waar je echt mee stopt. Dus als ik een distinctie zou moeten maken met wat maakt het voor verschil wat is het werkbare aan wat we doen, is dat wij focussen op het individu. Als de persoon achter het bedrijf groeit, dan ga je zelf wel de acties uitvoeren en het resultaat neerzetten.


Wij noemen dat de positie waar je vandaan komt en die bepaalt uiteindelijk wat je wel en niet doet. Wij leggen de focus altijd op de positie waar iemand vandaan komt. De houding die iemand aanneemt ten aanzien van een relatie, ten aanzien van zijn bedrijf en ten aanzien van gezondheid. Vervolgens helpen we de persoon om krachtiger te worden. Resultaat blijft dan belangrijk maar dit wordt als maatstaf gebruikt om te kunnen zien waar iemand vandaan komt. Laten we het voorbeeld nemen van afvallen. Stel dat je als doel had gesteld om een halve kilo per week te verliezen maar na 2 maanden is er geen verschil. Een weegschaal liegt niet! Iemand kan nog zulke mooie verhalen vertellen wat ie gedaan heeft of wat ie niet gedaan heeft, maar die weegschaal laat zien wat het er echt gebeurt is. In business is dit hetzelfde: iemand kan allerlei acties gedaan hebben en mooie verhalen vertellen maar als je uiteindelijk je dashboard opent of je zakelijke rekening, dan zie je pas wat er echt is gebeurt. Dat resultaat gebruiken we dus puur om te kijken of een klant op koers is of van koers afwijkt.


Wil je nog meer leren over hoe jij je innerlijke houding kan veranderen? Hoe dit een verschil kan maken op verschillende vlakken van je leven? Tommy heeft bijna een miljoen euro in zichzelf geïnvesteerd en deelt in deze podcast waarom hij dat heeft gedaan en altijd zal blijven doen.


Tommy geeft je handvatten en inzicht vragen die je onmiddellijk kunt toepassen om uitdagingen op te lossen en voor jezelf nieuwe resultaten kunt creëren. Dus wil jij groeien in persoonlijk en zakelijk leiderschap? Luister dan zeker naar deze podcast!476 views0 comments

Commentaires


bottom of page