top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van Peter Blange

Hij heeft 4 keer meegedaan aan de Olympische Spelen, is directeur van Rotterdam Topsport en is één van de bekendste sporters van Nederland aller tijden. Hij was in de jaren ’90 de beste spelverdeler ter wereld. Als aanvoerder van het Nederlands volleybalteam veroverde hij in 1996 Olympisch Goud, wat later werd gekozen tot ‘Sportmoment van de Eeuw’. Ik heb het over Peter Blangé.

Hij begon ooit met twee sporten: basketbal en volleybal. Omdat hij zo lang is had hij potentie voor beide sporten maar uiteindelijk moest hij een keuze maken. Hij koos voor volleybal.


Peter maakte zijn debuut in het Nederlands Volleybalteam in 1984. Tot twee maal toe werd hij uit de selectie gezet, maar hij was erbij toen Nederland tijdens de Spelen van 1992 en 1996 zilver en goud won. Met 500 interlands en vier Olympische Spelen op zijn naam is Peter Blangé Nederlands recordinternational.


Ik vroeg hem tijdens ons gesprek over zijn carrière, de manier van trainen van vroeger en nu en hoe hij zijn leven op pakte nadat hij gestopt was met de topsport. Peter heeft zowel in het bedrijfsleven als in de topsport veel ervaring opgedaan. Momenteel is hij directeur van Rotterdam Topsport.


Wat zo interessant is aan Peter is dat hij in tegenstelling tot de meeste sporters geen helder doel voor ogen had. Hoe kan hij alsnog steeds een stap verder komen in de sport? Hoe kan je deze mindset toepassen op de andere vlakken van je leven?


Dit en nog heel veel andere dingen bespraken wij in de podcast. Dus luister vooral snel mee!55 views0 comments
bottom of page