top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van Nienke van Overveld


In deze podcast gaan de sterkste, Isabelle Feteris, en de fitste vrouw van Nederland, Nienke van Overveld, met elkaar in gesprek.


Nienke deed eind 2019 mee aan de Crossfit Open en eindigde als de nummer 1 vrouw op de Nederlandse ranglijst. Waar ik in mijn podcast veel ex-topsporters heb geïnterviewd en we terugkijken op hun pieken en dalen zit Nienke er nog middenin.


Nienke begon ruim zes jaar geleden met crossfit en traint zes keer per week, drie tot vijf uur per dag.


Daarnaast is ze veel bezig met herstel. Dus goed slapen, naar de fysiotherapeut en chiropractor. Het is eigenlijk een fulltime baan. En hiernaast is ze ook nog personal trainer, crossfit-coach en afgestudeerd sportpsychologe. Veel van wat ze in haar studie heeft geleerd, kan ze nu goed gebruiken. Zoals hoe om te gaan met wedstrijdspanning.

Ze vertelt in deze podcast alles over haar trainingen en woont momenteel hiervoor in Engeland samen met haar vriend. Hij is de fitste man van Nederland dus je kan je wel voorstellen dat ze een super goed team vormen.


Nienke volgt een plantaardig dieet en schreef hier een boek over wat in no-time was uitverkocht. Ze deelt in de podcast hoe ze is begonnen met plantaardig eten en wat voor effect het had op haar trainingen en de vlakken daarbuiten. Niet alleen fysiek maar ook mentaal is Nienke topfit. Zeker in de topsport is rust nog belangrijker dan

het trainen zelf en ze deelt hier alle ins en outs over dus luister snel naar deze podcast!112 views0 comments
bottom of page