top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van Kimberly Alkemade

Updated: Oct 19, 2020


Op je 27ste beslissen dat je een topsporter wil worden. Het kan! en Kimberly van Alkemade deed dit en met succes. Ze is paralympisch atleet in

atletiek en won vorig jaar een zilveren medaille op het WK. In deze podcast vertelt Kimberly haar bijzondere verhaal. Op achtjarige leeftijd raakte ze namelijk betrokken bij een traumatisch bus ongeval, waarbij ze haar linker onderbeen verloor.


Een zware tegenslag waar ze zowel fysiek en mentaal van moest herstellen. Want ook die topsportmentaliteit was niet iets wat ze altijd al had. Ze nam eerst genoegen met minder en roeide met de riemen die ze had zonder te weten wat de mogelijkheden waren. Inmiddels is haar leven 180 graden gedraaid en is ze volop bezig met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Tokyo en in Parijs. Ze heeft namelijk een meerjarenplan voor haar succes.


Hoe vind je nou je passie ook al weet je niet zo goed wat je wil? Hoe ga je om met tegenslagen en zet je deze om in succes? Kortom wil jij leren van de topsportmentaliteit van Kimberly? Luister dan naar deze podcast!
13 views0 comments

Comentarios


bottom of page