top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van Janneke van der Meulen

Updated: Dec 8, 2020


Nederland het allereerste land maken van de wereld dat volledig veganistisch eet, dat is de missie van Janneke van der Meulen. Zij is wereldkampioen in roeien en missiegedreven. Janneke is al jaren lang veganistisch, nog voordat de trend begon. Ze is volledig de wetenschap in gedoken om te kijken hoe je meer energie kan krijgen en hoe je sneller kan herstellen zodat je gaat presteren op de toppen van je kunnen. Je merkt al snel in dit gesprek hoe inspirerend Janneke is als coach en topsporter.


Jong geleerd is oud gedaan

Al op haar vierde begon ze met flink trainen. Op jonge leeftijd lag ze in het zwembad, stond ze op de judomat en wende ze eraan om flink te trainen. Vooral haar vader leerde haar dat het goed is om veel te trainen. Als volwassene merkte ze dat deze stelling klopt: als topsporter ga je op een efficiënte manier met je tijd om. Dit geeft jou een voorsprong ten opzichte van de mensen die amper bewegen. Sterker nog, je hebt tijd over om de rest van je leven naar eigen inzicht in te vullen.


De eiwit-leugen

De missie van Janneke heeft vooral te maken met mensen de juiste voeding te laten eten. Tijdens haar carrière als professioneel roeier zag ze steeds meer redenen om over te stappen op een volledig plantaardig dieet. Zij ervaart dat je dan meer energie hebt, minder snel moe bent en sneller herstelt na een zware training. Vooral het eten van fruit is zij een groot voorstander van.


Janneke maakt zich zorgen om de hoeveelheid eiwitten die mensen consumeren. Juist deze fabels zorgen ervoor dat we als mensen traag en ongezond worden. Door middel van coaching, lezingen en het schrijven van boeken helpt ze mensen om plantaardig te eten en het hanteren van een gezonde levensstijl. In haar coaching trajecten komt ook een stukje mindset kijken. Want: mensen doen de hele dag wat ze niet willen en doen niet wat ze wel willen.


Algehele gezonde levensstijl

Ze let niet alleen op wat zij eet en hoeveel ze traint. Een algehele gezonde levensstijl vindt ze enorm belangrijk. Ze let op haar slaap en op hoeveel daglicht ze krijgt. Verder is ze een groot fan van ijsbaden. Wil jij meer weten over hoe je dit voor jezelf toepast? Alles is te lezen in haar boek en blogs.


Kortom: of je nu veganistisch bent, de wens hebt om veganistisch te gaan eten of dat helemaal niet hebt. Luister dan naar deze podcast. Want ook ik, als vleeseter, heb mega veel waarde gehaald uit alles wat zij te vertellen heeft. Want hoe ga je afwijken van de groep en hoe krijg je meer energie? Als jij dit wilt, luister dan snel naar deze podcast!

Comments


bottom of page