top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van Giel Beelen

Updated: Dec 8, 2020


Voor deze podcast ben ik op bezoek gegaan in de studio van Giel Beelen. Hij wist op hele jonge leeftijd al wat hij wilde, namelijk radiopresentator worden. Al vanaf jonge leeftijd ging hij recht op zijn doel af. Die doelgerichtheid staat al zijn hele leven centraal om te bereiken wat hij wil.


Radiootje spelen

Zo begon hij als kind in de garage met zijn eigen radiostation. Giel noemde het ‘radiootje spelen’. Negen van de tien keer werkte het uitzenden niet en luisterde er ook niemand, maar dat maakte hem helemaal niet uit. Hij had zijn passie en hij volgde deze. Als Giel iets doet dan gaat hij all-in. Zo heeft hij twee wereldrecords op zijn naam staan, leefde hij een week lang op alleen maar sapjes in het glazen huis en stond hij een periode lang om half drie ‘s nachts op.


Zijn eigen online platform: Kukuru

Deze enthousiaste radio-DJ heeft vanwege zijn topsportmentaliteit al veel bereikt. En toch heeft hij nog veel plannen voor de toekomst. Zijn nieuwe trots is het platform Kukuru. In de bijbehorende podcast serie praat hij elke week met een andere inspirator op het gebied van sport, mindset of spiritualiteit.


Het idee voor Kukuru is ontstaan tijdens zijn eigen zoektocht naar zingeving en de drive om alles uit het leven te halen. Hij vertelt in deze podcast dat hij 10 jaar geleden nog erg ongezond leefde. Inmiddels let hij op zijn voeding, gaat met regelmaat naar de sportschool en rookt al geruime tijd niet meer. Met zijn challenge om een 6-pack te halen verraste hij jong en oud. Maar in plaats van commentaar te krijgen inspireerde hij juist veel mensen. De waardevolle inzichten die hij uit die tijd haalde deelt hij ook met ons in de podcast van vandaag.


Spontaan interview

Er is een ding dat jou vast niet verrast: Giel zou Giel niet zijn als hij tijdens ons gesprek niet spontaan in de rol van interviewer kruipt. Hij stelt mij vandaag dus ook een paar rake vragen en bestelt on the spot één van mijn favoriete boeken.

Want: kennis opdoen is verslavend. Hij kijkt zelf niet veel naar een scherm, luistert graag naar podcasts en luisterboeken. Als inspirator vindt hij het heerlijk om zelf zelf ook geïnspireerd te worden.


Zijn slogan luidt: “Het gaat er niet om dat je je beter gaat voelen maar vooral dat je beter gaat worden in voelen!” In deze podcast hoor je waarom deze slogan voor hem een mantra is geworden. Kortom: wil je meer leren van de topsportmentaliteit van Giel? Luister dan naar deze podcast! Bron: @giels (Instagram)
Comments


bottom of page