top of page
Search

Over topsportmentaliteit met Shanice Silva Cruz

Updated: Oct 31, 2020


In deze podcast luister je naar Shanice Silva Cruz - een stoere vrouw die zich uitstekend staande houdt in een mannenwereld. Als vrouw is ze een van de weinigen op de BMX baan. Ze is de eerste vrouw ter wereld die met de front flip goed landde. Haar pijlen zijn gericht op het behalen van olympisch goud op het onderdeel freestyle BMX.


Een weg vol obstakels

Wat is er nu echt voor nodig om deze topsport te beoefenen? In het gesprek met mij vertelt ze waarom ze voordeel haalt uit haar karakter en haar jeugd. Ze zoomt in op haar lastige gezinssituatie. Zo kampte ze met een moeder en een broer die ziek waren. Het begin van haar leven was hectisch vanwege haar dyslexie en epilepsie. Lange tijd leefde ze voor de familie. Totdat ze eenmaal besloot dat het haar tijd was. Naast haar atletische skills werkte ze aan een ijzersterke mindset om als BMX rijder aan de top te komen.


En ook al staat ze aan de top, dan nog is het niet makkelijk. Voor de NOC-NSF is BMX Freestyle nog niet erkend als A-status topsport. Daarom is er weinig vergoeding of begeleiding. Vanuit de concurrerende landen komt dit wel. Toch is ze vastbesloten om door te gaan met haar missie.


Kortom, deze powervrouw vertelt mij alles over haar highs en lows, over wat het hebben van een topsportmentaliteit met je doet en natuurlijk hoe je deze kan krijgen. Luister snel de podcast om alles over Shanice te horen!42 views0 comments

Comments


bottom of page