top of page
Search

Over Topsportmentaliteit met Ricky Frissen

Een moeilijker onderwerp om bespreekbaar te maken is er bijna niet. We gaan het hebben over mentale gezondheid in de fitnessindustrie. In deze podcast bespreken we één van de grootste taboes: eetstoornissen. Je hoeft geen eetstoornis te hebben gehad om bijzonder veel waarde uit deze podcast te halen. Met diëtist en ervaringsdeskundige Ricky Frissen kijken we naar de onderliggende oorzaken.Na zijn eerste bodybuilding wedstrijd ontwikkelde hij een eetstoornis. Veel bodybuilders vallen in de periode na een wedstrijd in een zwart gat. Ook Ricky had geen idee dat hij langzaam niet een passie, maar een obsessie aan het ontwikkelen was voor zijn eigen spiegelbeeld en de daarbij horende acties, zoals voeding en training.


Hij ging eten alsof zijn leven ervan afhing en kwam in twee maanden weer twintig kilo aan en zijn zelfbeeld was slechter dan ooit. Hoe ga jij er mee om op het moment dat je een doel hebt bereikt waardoor je stip op de horizon wegvalt? Ga je dan op zoek naar een nieuw concreet doel of zet je juist een pas op de plaats?


Ook ik heb een eetstoornis gehad en weet dat het te maken heeft met bepaalde emoties onderdrukken. Hoe kan het dat dit onderwerp zo weinig besproken wordt maar het overal aanwezig is? De mensen die hiermee struggelen zijn heel erg goed in het verbergen van onze problemen en het doen alsof er niets aan de hand is. Soms vallen we echter door de mand maar zelfs dan hebben we zo onze smoesjes.


Hoe kan je leren omgaan met emoties en negatieve gedachten? Een genezingsprocess gaat met vallen en opstaan. Moet je juist wel compenseren of niet? Wat kan je doen aan tegenslag?


Tot slot gaan we in op het volgen van je intuïtie. Hoe kan je eten op gevoel? Hoe kan dit je helpen om op een relaxte manier het lichaam van je dromen te krijgen?

Kortom, wil jij meer weten over dit onderwerp? Luister dan zeker naar deze podcast!
62 views0 comments

Comments


bottom of page