top of page
Search

Mijn ervaring met plantmedicijnen

Onlangs deed ik voor het eerst mee aan een Choco bBliss ceremonie. Hierbij namen we niet alleen Choco Bliss, maar ook allerlei andere dingen daaromheen deden om op spiritueel vlak verder te groeien.


Lees hier wat het inhoudt en hoe de weg ernaartoe verliep.


Wat is Choco Bliss?

Choco Bliss is een chocolaatje waar allerlei kruiden inzitten plus een werkzame stof die ook in ayahuasca zit. Het heeft een reflecterend effect en kan je helpen bij innerlijke heling, uit je hoofd en in je hart komen, inzicht, wijsheid en aanwijzingen geven over jouw pad.


Het helpt je om je hart te openen, dichter bij jezelf te komen en het geeft je

wat je nodig hebt op dat moment. Vooral dat laatste is belangrijk, want je krijgt dus niet wat je wil. Het is geen ecstasy waarvan je je happy gaat voelen. Je krijgt wat je nodig hebt en wat je aan kan. Daar mag je op vertrouwen en daar kun je je dus ook aan overgeven.


Een reis naar binnen

Choco Bliss helpt je om een bepaalde reis te maken aan de binnenkant en daar had ik van tevoren al verschillende verhalen over gehoord. Mensen die het universum en soms zelf aliens hebben gezien, een bepaalde operatie hebben gehad, hun geboorte opnieuw hebben beleefd. Ik ben iemand die all-in gaat als ik ergens voor kies, dus ik was helemaal klaar voor die ervaringen. Little did I know! Hint: ik kreeg niet waar ik op hoopte.


Weerstand uit mijn omgeving

Rondom zaken als ayahuasca en Choco Bliss ceremonies hangen nogal wat stigma’s. Mensen hebben moeite met dit soort spirituele ceremonies en zijn bang dat je hierdoor als persoon op een negatieve manier verandert. Zo ook mijn partner. Hij was bezorgd om mij en vond het moeilijk dat ik dit ging doen. Het is ook niet iets dat je zomaar ergens kan doen. Je hebt hier, zeker de eerste keer, goede begeleiding bij nodig en het moet goed voorbereid worden.


De weg ernaartoe

Zo kreeg ik vooraf een uitgebreide vragenlijst om in te vullen zodat de begeleiding wist van eventuele medische zaken en trauma’s uit het verleden, hoe klein ook. Zulke ervaringen kunnen omhoog komen en invloed hebben op wat gebeurd tijdens de ceremonie. Ook kunnen er medische redenen zijn waarom deelname wordt afgeraden.

Voorafgaand aan de ceremonie kun je het beste een aantal dagen veelal plantaardige en hoogwaardige voeding eten en geen koffie en alcohol drinken. Dit bevordert de werking van het medicijn. Nu eet ik al grotendeels plantaardig dus dit was voor mij goed te doen. En mijn koffie in de ochtend verving ik voor een decafé versie.


Met open vizier erin

Eventuele weerstand kan van invloed zijn op de ceremonie en het proces tegenwerken. Dus ik vond het belangrijk dat mijn partner er ook voor zover mogelijk oké mee was en dit met hem te bespreken. Uiteindelijk heb je geen invloed op de reactie van anderen maar alleen op hoe je hier zelf mee omgaat. Dat is een van de inzichten die tijdens de ceremonie naar boven kwam.


Benieuwd naar wat we gedaan hebben tijdens de ceremonie, de inzichten die ik heb opgedaan en wat ik daar uiteindelijk mee heb gedaan? Luister dan de hele podcast.

Hierin hoor hoe je, op een andere manier dan wat meestal wordt verteld, aan jezelf kan werken om op die manier een aantal jaar therapie in één avond te beleven.
2,933 views0 comments

Comments


bottom of page