top of page
Search

Interview met het AD

Updated: Jun 5, 2020

Met liefde meer dan 50 uur per week werken.

In Januari deed ik een bijzonder interview met het AD en wil dit graag met je delen. (geschreven door Marjolein Kooyman)


Nederlanders gaan steeds meer werken in deeltijd. Een of twee dagen minder werken dan de traditionele vijf geeft immers ruimte voor gezin en vrije tijd. Bestaan echte workaholics nog wel?


In Nederland wordt parttime werken steeds populairder. Had in 2013 nog 43 procent van de werkenden een deeltijd baan, vijftien jaar later is dat bijna de helft (49 procent), blijkt uit cijfers van het CBS. 14 procent van de vrouwen met een fulltime baan wil minder uren maken, bij mannen is dat 8 procent (CBS). Maar de trend van minder werken geldt niet voor iedereen. TNO berekende in 2017 dat we gezamenlijk 11,7 miljoen onbetaalde overuren per week maken.


‘Als je zo leeft als ik, krijg je vanzelf energie om dit allemaal te doen’ Isabelle Feteris (25) is coach en werkt 48 tot 54 uur per week.

Stilzitten is aan coach Feteris (25) niet besteed. Naast haar studie psychologie werkte ze bijvoorbeeld 24 uur per week in de horeca en deed ze aan topsport: powerliften. ,,Of ik weinig slaap? Haha, nee hoor. Acht of negen uur per nacht. Ik deel mijn tijd gewoon heel functioneel in.’’ Inmiddels werkt ze standaard zes dagen in de week 8 of 9 uur per dag aan haar eigen coachingbedrijf. Daarnaast heeft ze een eigen podcast waarbij ze mensen met een topsportmentaliteit interviewt.

Feteris heeft zich tot doel gesteld om voor haar 30ste miljonair te worden. ,,Maar geld is vooral een middel, geen doel. Geld heb ik nodig om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.’’

Tijdverspilling

En het sporten? Dat doet ze nog steeds vier tot vijf keer per week. ,,Ook speel ik graag piano en begin ik binnenkort met zangles.’’ In 2019 ging de coach niet op vakantie. Vorige maand nam ze een week vrij, maar dat was geen succes. ,,Daar werd ik onrustig van, zat minder lekker in mijn vel. Ik miste het gewoon om lekker aan het werk te zijn.’’

Urenlang netflixen, scrollen op sociale media of op de bank hangen, vindt Feteris tijdverspilling. ,,Mensen die thuiskomen van hun werk en zich voornemen om te sporten maar juist op de bank ploffen, zou ik wakker willen schudden. Dat gedrag vind ik alleen maar superfrustrerend.’’ Zo’n druk programma als dat van haar is voor bijna iedereen haalbaar, denkt Feteris. ,,Ik eet gezond, slaap goed, drink weinig en rook niet. Als je zo leeft, krijg je vanzelf energie om dit allemaal te doen.’’


Wil jij ook een krachtige mindset?

82 views0 comments

Comments


bottom of page