top of page
Search

Kamp van Koningsbrugge is terug! Special edition

Er is weer een nieuw seizoen van Kamp van Koningsbrugge. Onder begeleiding van Ray Claassens en Dai Carter gaan 10 gewone burgers de uitdaging van hun leven aan. Welke cursisten weten overeind te blijven staan? Dit keer is het een editie met BN'ers.


Wie zijn de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge?

Dit keer is het programma niet met 15 maar met 10 'gewone burgers'. Dit keer zijn ze niet zo gewoon als in de vorige seizoenen. Het is met bekendere Nederlanders. De deelnemers van Kamp van Koningsbrugge hoefden zich dit keer niet zelf aan te melden, maar zijn gescout.


Deelnemers Special Edition

Daphne Kosters is voormalig topsporter. Ze is een icoon in het vrouwenvoetbal. Als oud Oranje Leeuwin van het nationaal vrouwenelftal en de mentaliteit van een topsporter heeft Daphne Koster maar één doel: het einde halen. Ze begon haar carrière al op 6-jarige leeftijd en groeide uit tot een van de beste speelsters van Nederland. Op jonge leeftijd was Daphne al zeer talentvol in voetbal, maar zij voelde aan alles dat het in die tijd moeilijker was als vrouw om haar talenten optimaal te ontwikkelen. Daphne maakt er daarom nu haar missie van om iedereen de kans te geven om te kunnen zijn wie je wil zijn en hun dromen en passies te volgen.


Boris Schreurs is acteur, zanger en danser. Hij is ook wel bekend als drag queen. Hij wil dit niet alleen voor zichzelf doen, maar hij hoopt ook het stigma over homo’s te doorbreken; “laat staan drag queens. Hij wil een inspirator zijn bij het programma Kamp van koningsbrugge.


Celine Huijsmans is een televisiepresentatrice en nieuwslezeres. Op jonge leeftijd won ze de een talentenjacht van V8, wat de basis was voor haar tv-carrière. Ze presenteerde onder andere het programma shownieuws, het nieuws op radio Veronica en de middagshow. Net als ik heeft Celine als tiener getwijfeld bij defensie te gaan werken, maar uiteindelijk heeft ze toch voor de media gekozen.


Wouter Prudon is de drummer van de band Chef's Special. Voor zijn studie aan de Filmacademie interviewde hij zijn oma over de Tweede Wereldoorlog, vlak voordat ze overleed. Door zijn oma te filmen wil hij het stokje van de vrijheid doorgeven aan de nieuwe generatie. Tot 2013 ging hij tegen de stroom in maar dit veranderde. Met Chef'Special in 2013 werd hij ambassadeur van de vrijheid was, toen heeft hij een andere kant van defensie mogen zien.


Ruben Annink ook wel Ruben Moolhuizen is een singer-songwriter. In 2012 nam hij deel aan het eerste seizoen van the Voice Kids. In 2015 was hij een van de kandidaten in het vierde seizoen van De Beste Singer Songwriter en kwam in de finale. Ruben komt uit een periode van overgewicht en is nu die kilo's kwijt en fitter dan ooit. Ruben heeft veel met defensie. Zijn overgrootvader was Sergeant Majoor in het Nederlands Indisch leger. En zijn opa zat bij de marine.


Natasja Gibbs is televisie- en radiopresentator. Haar vader kwam van Sint-Maarten en ontmoette haar moeder op Curaçao waarna beiden naar Nederland verhuisden en daar een gezin stichtten. Ze heeft een jeugd gehad waarin haar moeder mishandeld werd door haar vader en ze in een blijf van mijn lijf huis heeft gewoond. Als tiener koos Natasja noodgedwongen voor zichzelf en ging ze haar eigen weg als journalist. Daarnaast heeft ze een studie psychologie gedaan.


Iris Enthoven is bekend van YouTube, podcast ‘Held in eigen verhaal’ en Radio 538. Met meer dan 185.000 volgers op Instagram is zij een van de bekendere deelnemers. Iris is opgewekt en heeft een positieve mindset.


Niels Gomperts is acteur en woont samen met zijn vriendin en zijn vier jaar oude zoontje. Hij maakte zijn debuut met het televisieprogramma V.T.W.G. (Veel Tijd Weinig Geld). Ook deed hij maar liefst twee keer mee aan Expeditie Robinson. Niels heeft de middelbare school niet afgemaakt. Hij kon niet gemotiveerd raken door de leraren en heeft moeite met autoriteit.


Edino van Dorsten is bekend van de documentaire Kinderen van Ruinerwold. In deze documentaire is te zien hoe zijn vader negen kinderen jarenlang totaal afgezonderd van de buitenwereld heeft opgevoed. Dat ging gepaard met fysiek en mentaal geweld. Hij heeft zich al een keer eerder aangemeld voor het programma, maar werd toen niet uitgenodigd. Nu hebben hem mij uit eigen beweging benaderd, via zijn management.


Tarikh Janssen is acteur. Tarikh is geboren op Curaçao en groeide en verhuisde op 10-jarige leeftijd naar Nederland. Hij speelde in verschillende televisieseries, films en theatervoorstellingen. Hij is in 2013 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Nog voor zijn afstuderen speelde hij o.a. bij Toneelgroep Maastricht en in de televisiefilm CABO en speelfilm smoorverliefd. Ook is hij sportief. Tot zijn achttiende zwom hij op topsport niveau.


Klaar voor de start

De tien cursisten staan aan het begin van de eerste loodzware proef. Een geforceerde mars. Niemand weet hoe lang deze uitputtingsslag, die eindigt bij basecamp, gaat duren. De mars gaat in de avond van start en gaat de volgende dag nog door. De eerste deelnemer valt in de nacht af.


Af..!

Bij de volgende opdracht moeten de deelnemers loodzware jerrycans de berg op tillen. De eerste dingen beginnen op te vallen bij de deelnemers. Wie weet de stemmen in hun hoofd onder controle te houden en wie niet? De emoties lopen hoog op.


Abseilen

Niet alleen de weg naar boven is belangrijk, ook de weg omlaag. Ze moeten van een hoge berg abseilen om hun angst voor hoogte te overwinnen. Een van de deelnemers, Niels, valt onderaan de berg in slaap. Dat valt niet in goede aarde bij de instructeurs en er volgen consequenties. Kan hij hiermee dealen? Of geeft hij op?


Bekijk ook de recap van mij waarin ik dieper inga op het stemmetje in het hoofd van de deelnemers en hoe jij die zelf onder controle kan krijgen zonder deel te hoeven nemen aan het programma.

Waar kan je Kamp van Koningsbrugge terugkijken?

Kamp van Koningsbrugge terugkijken kan via de website van NPO.


Wanneer is Kamp van Koningsbrugge?

Het is elke donderdagavond om 20.35 op op AVOTROS.

7 views0 comments

Kommentare


bottom of page