top of page
Search

Interview Radio

Updated: Jun 5, 2020

Twee bronzen plakken voor Leidse powerlifster Isabelle Feteris


Luister hier het hele interviewOp het Wereldkampioenschap Powerliften voor junioren haalde powerlifster Isabelle Feteris twee keer het podium. Het was tweemaal brons voor Feteris na de onderdelen kniebuigen, bankdrukken en tillen. In totaal wist Feteris 442,5 kg van de grond te krijgen. Daarmee heeft zij de nationale records bij junioren tot 23 jaar in handen.

Van 10 to 12 juni was de Canadese stad Calgary het strijdtoneel voor powerlifters uit de hele wereld. Bij de junioren kwam de Leidse Isabelle Feteris uit in de gewichtsklasse tot 84 kg. En met succes. Kniebuiging met gewicht in de nek (squats) 157,5 kg, bankdrukken (bench) 100 kg en tillen (deadlift) 185 kg. Ze won brons op het onderdeel bench en in het algemeen klassement.


Powerliften is iets anders dan gewichtheffen waarbij de de gewichten boven het hoofd worden getild. Isabelle Feteris was jarenlang turnster maar maakte twee jaar geleden de overstap naar het Powerliften nadat ze bij fitness in de sportschool merkte dat ze best wel sterk was. Daarna is het snel gegaan. Al vindt Isabelle Feteris zelf dat ze het eerste jaar verspild heeft door zonder coach te trainen, Iets wat ze andere meisjes en vrouwen die willen beginnen met Powerliften dan aan aanraadt niet te doen, maar meteen te kiezen voor een coach.

Eind november is het Europees Kampioenschap Powerliften in Litouwen en daar hoopt Isabelle Feteris weer een flinke stap vooruit te zetten en meer kilo’s te liften.


Wil jij ook een krachtige mindset?

46 views0 comments

Comentários


bottom of page