top of page
Search

Een leven vol flow met meer zelfvertrouwen - dat wil jij toch ook?

Updated: Jan 20, 2021

Tijdens gesprekken met mijn cliënten kom ik zelfvertrouwen altijd tegen als onderwerp. Zodra men hierover beschikt maakt dat het leven een stuk makkelijker.


Toch lijkt het net zo makkelijk te vinden zijn als een speld in een hooiberg. De kans om erover te beschikken is net zo groot als een knaller van de jackpot in de oudejaarstrekking van de loterij.


Heel veel mensen denken dat zelfvertrouwen een eigenschap is waar je mee wordt geboren.


“Je hebt het of je hebt het niet!”


Met bovenstaande quote ben ik het helemaal eens. Het is heel goed aan de buitenkant te zien welke mensen wel veel zelfvertrouwen hebben en wie de onzekere types zijn.


Maar...


Aan de andere kant ben ik van mening dat iedereen erover kan beschikken. Niet alleen de mensen die voorop stonden in de rij toen er pakketjes met zelfvertrouwen werden uitgedeeld. Het is niet aangeboren maar het kan aangeleerd worden.


Als mindset coach begeleid ik mensen op weg naar een leven vol zelfvertrouwen.

Als jij meer zelfvertrouwen hebt, gaat je leven op elk level omhoog omdat jij jezelf alleen maar het allerbeste gunt. Je accepteert geen middelmaat meer - laat staan bullsh*t


“Ineens komt mijn leven in een stroomversnelling.”


Dat is de veelgehoorde uitspraak na een traject van een aantal maanden. Je mag eerlijk weten dat mijn zelfvertrouwen hiervan nog meer een boost krijg.


Happy coachees = happy coach!
Je kan gerust zeggen dat de handvatten voor meer zelfvertrouwen van ongekende waarde zijn voor de mensen die ik heb geholpen. Die waarde deel ik graag met jou. Als mindset coach gun ik iedereen meer zelfvertrouwen en een leven in een heerlijke flow.

In dit artikel leer je meer over:


✅Zelfvertrouwen: wat is dat nou eigenlijk?

✅Wat is de waarde van zelfvertrouwen?

✅Gebrek aan zelfvertrouwen? Dit is herkenbaar voor jou!

✅7 waardevolle hacks voor een sterke mindsetWat is zelfvertrouwen?


Zelfvertrouwen is het vertrouwen op jezelf en in je eigen kunnen


Het woord verraadt het eigenlijk al.

Toch klinkt bovenstaande betekenis nog een beetje vaag.

Een gezonde dosis zelfvertrouwen houdt in dat je over een goed zelfbeeld beschikt. Een heerlijker gevoel bestaat eigenlijk niet.


Het positieve zelfbeeld zorgt ervoor dat jij het jezelf waard vindt om een vol en gelukkig leven te leiden. Het leidt er ook toe dat je schijt hebt aan wat anderen van je vinden. Door het zelfvertrouwen ben jij zeker van je zaak. Je twijfelt niet aan jezelf en vaart je eigen koers. Je laat je dus niet leiden door adviezen van je naaste omgeving.


Zelfvertrouwen is overigens niet te verwarren met arrogantie. Bij arrogantie overschat jij je kennen en kunnen, bij zelfvertrouwen matcht het beeld wat je hebt met de realiteit. Bij onzekerheid is je zelfbeeld lager dan de realiteit.


Zelfverzekerde personen communiceren op een open manier, laten anderen in hun waarde en komen uit voor hun fouten en zwakheden. Arrogante mensen gunnen een ander het licht in de ogen niet, verbloemen hun falen en hebben een gesloten houding.


Zie je het verschil? Zelfverzekerde mensen communiceren op een assertieve manier en de verwaande kwasten op een agressieve manier. Mensen met zelfvertrouwen zitten echt lekker in hun vel en arrogante mensen doen alsof. De eerste groep is dus een stuk prettiger in de omgang.Waar is zelfvertrouwen goed voor?


Je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af waar zelfvertrouwen goed voor is. Of hoe komt het dat stralende persoonlijkheden zoveel successen bereiken?


Heel simpel…


Een gevoel van zelfvertrouwen legt de basis voor alle successen die je behaalt in je leven. Als je zelfverzekerd bent, kan dat ( ik geef geen garanties) zorgen voor:


  • het behalen van successen en prestaties

  • meer voldoening in je leven

  • leuke plannen maken en doelen stellen voor de lange en korte termijn

  • een positief beeld van je verschijning en je kwaliteiten

  • het gevoel dat je dromen kan waarmaken

  • moeilijke taken zien als uitdagingen en niet als problemen

  • falen zien als een weg naar succes

  • een positieve mindset.