top of page
Search

De grootste valkuil van persoonlijke ontwikkeling

Updated: Feb 3, 2022

In deze blog maak je niet alleen kennis met de valkuil van persoonlijke ontwikkeling, maar ook:

⋎ Hoe persoonlijke ontwikkeling vóór je gaat werken

⋎ Hoe jij optimaal leert


Disclaimer: ik ga je waarschijnlijk niks nieuws leren.


Laten we direct even heel eerlijk zijn: met welke reden lees jij deze blog?

→ Is dat om nieuwe kennis te krijgen?

→ Is dat om geïnspireerd te worden?

→ Is het om je tijd in te vullen?


De reden dat ik dit vraag, is om jou het inzicht te geven met welke reden jij dit leest. Wanneer we kijken naar de huidige maatschappij, dan is kennis binnen handbereik. Heel YouTube staat vol. Net als Instagram, boeken, podcasts en cursussen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.


Klinkt heel aantrekkelijk natuurlijk. Hierdoor kun je altijd meer leren. Jezelf hiermee ontwikkelen en nóg meer die potentie in je benutten. Ik moedig dit ook aan als kennis jouw belemmerende factor is.


Er is alleen één maar. Persoonlijke ontwikkeling is steeds meer in opkomst. Jij vraagt je waarschijnlijk af hoe je het verschil kunt maken. Hoe je nog meer kunt gaan afwijken. Dat antwoord ga ik je zo geven.


Persoonlijke ontwikkeling kan echter een valkuil zijn, omdat je teveel gaat consumeren en daardoor weinig (of zelfs niks) in de praktijk brengt. Oftewel: je komt niet in actie.


Stel jij luistert een podcast. Wat die informatie met je doet, is dat het je motiveert en je inspireert. Dit voelt fantastisch, maar het hoeft je niet per se verder te brengen. Wat ik je aanraad, is om te kijken naar de regels die jij jezelf gaat stellen.


Als we kijken naar hoe we optimaal leren, dan is 10% informatie, 20% is interactie met anderen en 70% is zelf doen. De oplossing lijkt heel simpel, maar waarschijnlijk heb jij niet de resultaten die je graag wil. Kijk voor jezelf eens hoe jouw balans. Je mag het uiteraard zelf bepalen, maar ik wil je bewust maken van wat het kost wanneer je te veel in de consumeer modus zit.


X Want heb jij al genoeg energie?

X Heb jij rust in je hoofd?

X Voel jij je voldaan na een week gas geven?


Ik gok dat die consumeer modus niet is waarom jij bent begonnen met persoonlijke ontwikkeling. Ik daag je uit om je eigen regels te bepalen, zodat jij jouw kennis gaat inzetten en in actie gaat komen. Daardoor gaat afwijken van de massa èn gaat presteren op de toppen van je kunnen.


Korte mindset meting doen?

Doe de gratis test om binnen twee minuten precies te weten hoe je mindset ervoor staat.
136 views0 comments

Comments


bottom of page