top of page
Search

87 inzichtvragen die je leven veranderen

De meeste mensen weten wel wat ze zouden moeten doen, maar ze doen het niet. Ze zoeken naar meer informatie dus luisteren naar podcasten, lezen boeken, vragen andere mensen om hulp en volgen trainingen. Hoewel ik al veel heb geïnvesteerd in coaching en dat altijd zal blijven doen, maak ik ook gebruik van mijn eigen kennis en ervaring. Want alle antwoorden zitten al in jezelf. Een coach kan je helpen om die antwoorden eruit te halen, maar dat kan jij zelf ook doen door de juiste vragen te stellen.


Door de onderstaande vragen te beantwoorden krijg je meer zelfkennis en zelfinzicht op alle vlakken van je leven. Mentaal, relationeel, fysiek en op het gebied van je bedrijf. Dit is net zoals de sport iets wat je moet oefenen om er beter in te worden. We hebben allemaal onze blinde vlekken: de dingen die we zelf niet zien. Of niet willen zien. Door jezelf te trainen om hierover na te denken, ga je het steeds sneller zien.


Ook groei je dus is het zo dat de antwoorden die je NU geeft, niet meer dezelfde antwoorden zijn als je over een jaar of meer gaat geven. Wees constant nieuwsgierig naar de groei die je hebt doorgemaakt. Tot slot is het belangrijk om niet alleen te ontdekken wat je belangrijk vindt, maar ook of je ernaar handelt.Want inspiratie zonder actie leidt tot frustratie. Deze vragen kunnen je helpen om in actie te komen.


In dit artikel deel ik daarom maar liefst 87 inzichtvragen. Zo kom je erachter hoe je ervoor staat op de verschillende levensgebieden en hoe je hierin kan groeien. Neem de vragen over (liefst op papier) en schrijf je antwoorden op.


Lichaam

 1. Op welk deel van mijn lijf ben ik het meest trots?

 2. Waar ben ik minder blij mee?

 3. Hoe saboteer ik mijn gezondheid op dit moment?

 4. Welke vage klachten heb ik op dit moment?

 5. Wat weet ik wel maar pas ik nog niet toe op het gebied van gezondheid?

 6. Welke sport(en) zou ik willen uitproberen?

 7. Hoe zou ik het mezelf makkelijker kunnen maken om gezond te leven?

 8. Welke overtuigingen heb ik over gezondheid?

 9. Welke acties neem ik om veranderingen in mijn levensstijl aan te brengen?

 10. Hoe zou ik nog beter kunnen slapen?


Mindset

 1. Wat zijn mijn sterke punten?

 2. Wie is het belangrijkst voor mij?

 3. Waar schaam ik me voor?