Ik  ben  Isabelle en mijn missie is om je te helpen om een topsportmentaliteit te krijgen  zodat jij jezelf niet meer in de weg zit om te groeien

Toen ik 16 jaar was wilde ik voor het eerst stappen maken... 

Ik was niet tevreden met hoe ik eruit zag. Ik was niet tevreden met mijn figuur, ik was niet tevreden met mijn gezicht; ik was over alles ontevreden!

Ik was bang dat anderen iets van mij zouden vinden - en dat het niet positief zou zijn. 

Ik voelde me niet goed genoeg. Niet goed genoeg als dochter, niet goed genoeg als vriendin, niet goed genoeg als sporter, niet goed genoeg als scholier. Ik was een kei in het mezelf naar beneden praten. 

Ik had mezelf verteld dat als ik slanker zou zijn, ik al deze problemen niet meer zou hebben.

 

Als ik dunner was, dan was ik niet meer ontevreden over mijn uiterlijk, niet meer bang voor de mening van anderen en dan was ik goed genoeg. 

Ik besloot om af te gaan vallen door meer te bewegen en minder te eten - en nog meer te bewegen en nog minder te eten.  Ik ontwikkelde een eetstoornis.

Ik was dan wel slanker, maar ik was nog steeds niet tevreden. Mijn uiterlijk was nog hetzelfde (behalve dat er wat minder kilo's aan zaten). Ik was trots met wat ik bereikt had - maar ik was er niet echt blij mee.  Mijn zelfvertrouwen hing namelijk af van mijn prestatie en dat is geen sterke basis.

 

Ik werd dunner en dunner - en daar gingen mensen iets van vinden. Ik kreeg complimenten - maar die ontkrachtte ik in mijn hoofd. 'Wat zie je er goed uit' werd: 'Ja, dat zeggen ze alleen omdat ik ben afgevallen' of 'Ja, dat zeggen ze alleen om aardig te zijn. Ook de bezorgdheden van anderen ontkrachtte ik. 'Gaat het wel goed met je?' werd: 'Ja, dat zegt ze vast alleen omdat ze jaloers zijn op mijn gewicht". De rust in mijn hoofd die ik hoopte te krijgen, kreeg ik niet - het werd juist alleen maar drukker! 

Ik voelde me nog steeds niet goed genoeg. Ik was alleen maar bezig in mijn hoofd met eten en bewegen - waardoor ik geen energie meer over had om naar anderen te luisteren. Lichamelijk was ik uitgeput waardoor ik slechter presteerde bij het sporten. Mentaal was ik uitgeput waardoor ik nauwelijks energie en concentratie had om te studeren. Mensen maakten zich zorgen om me waardoor ik me schuldig voelde waardoor ik me vervolgens niet goed genoeg voelde.

IK WAS ER KLAAR MEE!

  

iK BESLOOT OM HET ANDERS TE DOEN

De eerste stap was om lichamelijk beter te worden. Ik had rust nodig en moest herstellen Ik had extreem ondergewicht en vele lichamelijke functies werkten niet meer optimaal. Ook kon ik door gebrek aan energie niet meer helder denken. Ik moest aankomen door meer te eten en minder te bewegen. Eten was mijn vijand maar nu ook mijn medicijn.

 

De tweede stap was om mentaal beter te worden. Aan de buitenkant was niet meer te zien dat ik het moeilijk had maar damn, wat had ik het nog lastig! Je bent het gemiddelde van de 5 mensen met wie je het meest omgaat. Voor mij waren het op dat moment de meiden uit de kliniek, meiden die dezelfde (en misschien nog wel meer) dingen lastig vonden als ik. Het was tijd om mijn omgeving te veranderen! Ik stopte met therapie en draaide weer mee in het 'normale' leven. Dan zou ik vanzelf beter worden toch?

 

Helaas. Ik had last van dezelfde vastgeroeste gedachtes en patronen als voorheen. Ik loste het nu niet meer op door minder te gaan eten en meer te gaan bewegen -  maar ik wist niet hoe ik het wel kon oplossen.  

 

Maar ik wist dat ik het kon! Als ik alle discipline, energie en motivatie die ik inzette om mezelf naar beneden te praten, zou inzetten om mezelf omhoog te halen.... hoe zou mijn leven dan zijn? Wat zou ik dan kunnen bereiken?

 

Om hier achter te komen heb ik keihard aan mijn mindset gewerkt. Ik heb tijd en geld geinvesteerd om een super krachtige mindset te ontwikkelen. Ik heb intensieve coachingstrajecten gevolgd, seminars bezocht, vele boeken gelezen, podcasts geluisterd, gelijkgestemden gezocht, noem het maar op! Ik ben mijzelf gaan specialiseren op het gebied van mindset - want ik geloof er heilig in dat een goede mindset ervoor gaat zorgen dat je intens gelukkig bent.  

En ik ben daar het bewijs van

Ik ben mezelf andere verhalen gaan vertellen - die zorgden voor andere uitkomsten.

Dat ik tevreden ben met mezelf, zowel met mijn uiterlijk als innerlijk. Dat ik niet alleen tevreden mag zijn, maar dankbaar en zelfs gelukkig!

Dat mensen altijd wel een mening zullen hebben - positief of negatief - maar dat ik me daardoor niet negatief laat beinvloeden. 

Dat ik wel goed genoeg ben! 

Deze nieuwe verhalen leverden mij andere uitkomsten op. Ze kwamen niet alleen overeen met mijn nieuwe verwachtingen maar overtroffen ze ook! 

Zo voel ik me elke dag intens gelukkig en dankbaar - los van wat er allemaal om mij heen gebeurt. Sure, er gebeuren nare dingen. Er gaan dingen mis. Dingen lopen niet zoals gepland. Maar los van al deze dingen ben ik in de kern gelukkig en voel ik mij goed - en wat is het heerlijk om je elke dag goed te voelen! 

Zo doe ik de dingen die IK wil en laat ik het niet afhangen van de mening van anderen.

Ik ben krachtsport gaan beoefenen ondanks alle vooroordelen:

* Je wordt er mannelijk van.

* Niemand anders doet het.

* Het is slecht voor je rug.

* Je zult wel valsspelen.  

Sommige vooroordelen waren waar, de meesten ABSOLUUT niet. Dus besloot ik het NEXT LEVEL te gaan; ik ging powerliften. En dan ging ik niet alleen powerliften, ik wilde met de top van de wereld meedraaien!

Ja hoor Isabelle, jij gaat even beginnen met een sport - en je wilt hier meteen de beste in zijn? Dat gaat je nooit lukken. Dat lukt bijna niemand, dus waarom zou het jou wel lukken? Je hebt een spierziekte dus dat gaat je tegenwerken. Je hebt gelukkig de brains, dus focus je maar op je studie. 

 

En toch ging ik er 1.000% voor. Wat anderen er ook van vonden. Wat voor angsten en tegenwerkende gedachten ik ook had - het weerhield me er NIET van om te doen wat IK wilde. Het gaf me de mogelijkheid om deze angsten te overwinnen en tegenwerkende gedachten om te buigen en met resultaat!

 

                 Een half jaar na mijn eerste officiele wedstrijd was ik Nederlands Kampioen Junioren 

                 Een jaar later was ik derde op de Wereld Kampioenschappen - en derde op bankdrukken

                 Een half jaar later was ik derde op de Europese Kampioenschappen en eerste op bankdrukken

                     

 

                Daarnaast heb ik mijn Bachelor Psychologie gehaald

En zo vanzelfsprekend is dit nog niet voor iedereen...

Ik ontdekte dat het NIET vanzelfsprekend is om een krachtige mindset te hebben.

Ik hoopte dat ik uniek was in het lelijk zijn tegen mezelf - maar helaas komt dit veel vaker voor dan ik dacht. Dat veel van de overtuigingen en angsten die ik had en mij beïnvloedde - heel veel mensen belemmeren om de dingen te doen die ze ECHT zouden willen. We zijn onze eigen grootste blokkade om het maximale uit het leven te halen. Om ook elke dag intens gelukkig te kunnen zijn. Om te genieten van de dingen in plaats van na te denken over wat je allemaal nog moet doen, wat anderen zullen denken, waar je tekortkomingen liggen of whatever!

En ik begrijp ze heel goed. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Maar ik weet hoe het is om je er NIET meer door te laten leiden. Hoe je leven er dan uit ziet. En dat gun ik jou ook!

Daarom heb ik er mijn missie van je te helpen om een topsportmentaliteit te krijgen zodat jij niet meer je grootste blokkade bent. Dan kan ook jij je dromen om zetten in doelen - en bereiken!

Dit zeggen anderen over mij

Een tijd geleden heb ik de hulp van Isabelle Feteris ingeschakeld, omdat ik graag een krachtigere mindset wilde. Een emotioneel skypegesprek volgde: eindelijk iemand die mijn gedachten op een rij kon zetten en die niet alleen begreep wat ik zei, maar ook direct handvatten gaf. Ik heb besloten dat ik graag met Isabelle samen wilde werken. Zelf merk ik dat ik veel beter in mijn vel zit, mij goed voel bij de keuzes die ik maak en meer rust in mijn hoofd heb gevonden. Ook thuis hoor ik dagelijks dat ik ben veranderd, in positieve zin. Ik gun iedereen een krachtigere mindset want het kan zoveel voor je betekenen!

- Lotte

Isabelle stelt kritische vragen, laat je nadenken en geeft opdrachten om zelf verder te werken aan je groei. Ook neemt ze haar eigen ervaringen mee in de coaching en dat werkt heel fijn. Ik heb al zoveel bereikt in deze maanden en daar ben ik trots op. Meer rust in mijn hoofd, balans tussen bewegen en voeding, bewust oplaadmomenten inplannen en een betere regulatie van mijn emotie. Maar bovenal ben ik nu trots op mezelf en leef ik weer bewust, in plaats van op de automatische piloot. Ik raad iedereen een krachtige mindset aan, want ik heb zelf ondervonden wat het met je leven kan doen. En mocht je twijfelen, out of your comfortzone gebeuren de mooiste dingen en ga je groeien.

- Liset

Isabelle heeft mij ontzettend goed geholpen weer positief tegen nieuwe uitdagingen aan te kijken. Met kleine stapjes ga ik langzaam naar het niveau waar ik mijzelf wil zien staan. Ze staat altijd klaar voor je en geeft sterke adviezen, altijd bereikbaar als je dat snel even nodig hebt. Al met al top ervaring!

- Joost

Wil je erachter komen wat ik voor jou kan betekenen?

Contact

Akkerdreef 335

2723 XZ Zoetermeer 

​​

KvK-nummer : 72981946

​BTW-nummer : NL002330085B29

info@isabellefeteris.nl

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
LATEN WE EVEN KLETSEN!

Bedankt voor je mail! Je ontvangt binnenkort een reactie.