top of page
Search

Topsportmentaliteit door de ogen van René van der Zel

Updated: Dec 8, 2020

Hij begon met het verkopen en zelf rondbrengen van voedingssupplementen. Inmiddels heeft hij een miljoenenbedrijf staan. De meeste krachtsporters kennen dit merk wel. Ik heb het over XXL Nutrition en ik spreek met de eigenaar René van der Zel. Hij vertelt in deze podcast van A tot Z hoe hij zijn bedrijf heeft opgezet. Hoe kwam hij op het idee? Wat waren zijn grootste fuckups en overwinningen? Als je meer wil leren van deze inspirerende ondernemer, luister dan naar mijn gesprek met René.

Het begin van XXL

René had vroeger nooit voor ogen om een succesvol bedrijf te starten. Na de voltooiing van een technische studie ging hij aan de slag in het bedrijfsleven. Hij merkte al snel dat deze wereld niks voor hem was. Hij werd ongelukkig van de eindeloze vergadercultuur. In zijn vrije tijd maakte hij zijn hoofd leeg in de sportschool en zo kwam hij in aanraking met voedingssupplementen.


Via een kennis kwam hij terecht bij een Duitse fabrikant van babyvoeding die proteïnepoeder leverde aan krachtsporters via de achterdeur. Steeds meer kennissen kregen interesse in wat René daarvandaan haalde. Hij zag kansen en op een bepaald moment besloot hij als ondernemer all-in te gaan.


Het geheim van de groei

René geeft aan dat een positieve mindset key is om succesvol te worden als ondernemer. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet te lang stilstaat bij nare gebeurtenissen of vervelende beslissingen van leveranciers. Met de juiste mindset kun je snel weer door en ga je op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Ook als alles om je heen verandert.


Een sterke geest heeft ook alles te maken met hoe je je bedrijf en de mensen eromheen leidt. In plaats van een baas is hij liever een inspirator. Hij is ervan overtuigd dat dit veel motiverender werkt dan overal bovenop zitten. Die flow is volgens René belangrijk om met het bedrijf een constante groei door te maken.


Gouden tips voor ondernemers

René vertelt welke ingrediënten voor succes hij nog meer toepast. Waar jij ook als ondernemer heel erg veel van kan leren. Ook al is René zelf nooit topsporter geweest. Het hele ondernemen heeft hij met een topsportmentaliteit aangevlogen waardoor hij binnen korte tijd super succesvol geworden is. Wil jij meer leren van René? Luister dan snel naar deze podcast!


Comentarios


bottom of page